Talihoolduse tase tõuseb 280 kilomeetril

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maanteede talihoolde talvised seisunditasemed, 1. november 2018.
Maanteede talihoolde talvised seisunditasemed, 1. november 2018. Foto: Maaamet

Maanteeametil on tuleval talvel teehoolduseks kasutada 17 miljonit eurot, mida on ligemale kaks miljonit rohkem kui aasta tagasi. Lääne-Virumaa teed võitsid sellest lisarahast kõige rohkem: kiiremaks ja paremaks muutub talihooldus 280 kilomeetril riigimaanteedel.

Kogu Eestis suurenes sama näitaja 1432 kilomeetril riigiteedel. “Peamiselt kasutatakse lisaraha talihoolduse seisunditaseme tõstmiseks esimeselt astmelt kõrgemale,” rääkis maanteeameti ida regiooni hooldevaldkonna juht Andres Piibeleht. “Lääne-Virumaal vähenes tasemel 1 olnud kõrvalmaanteede kilomet­raaž 280 kilomeetri võrra. Väga üldistatult öelduna hakkame soolatama ligi 300 kilomeetril rohkem kui eelmisel talvel.”

Riigimaanteede talihooldusel kehtib neli seisunditaset: 1 on kõige madalam ja 3+ kõrgeim (vaata ka kaarti ja selle all olevat infot). Seisunditaseme kehtestamisel arvestatakse liiklussagedust ja muid tegureid. Kiirteed peavad talvel vastama seisunditasemele 3+, tugi-, kõrval- ja kohalikud maanteed, kus ööpäevas sõidab alla 1000 auto, tohivad aga seaduse järgi vastata tasemele 1.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles