Festivalil “Pooleks” kohtusid rahvateatrid

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Festival “Pooleks” pakkus mängu- ja kohtumisrõõmu.
Festival “Pooleks” pakkus mängu- ja kohtumisrõõmu. Foto: Olga Zulai

Teatri Jabloko eestvõttel Rakveres toimunud rahvateatrite rahvusvahelise festivali “Pooleks” võit jäi kodulinna.

Teater Jabloko võõrustajana näitas kolleegidele ja vaatajatele lavastust “Kalidor”. Teine Rakvere näitemängukooslus teater KaRakTer mängis lavastust “Mida talle öelda ehk Tigu”, millega pälviti grand prix. Selle lavale tooja Nerijus Gedminas Leedust hinnati parimaks lavastajaks ja lavalool oli ka parim tehniline lahendus. Meespeaosa auhinna sai Robin Täpp, eripreemia festivali korraldajatelt Alice Siil.

Tartu teater Idee esitas lavaloo “Surm kolmekümnendal korrusel”, Elva teater Lend loo “Sadam”, teater Lehvik ja Mõõk tüki “Uni pöörasel ööl” ja teater Kiil Kuressaarest näidendi “Mina ja sina”. Lätist oli kohal Valka linnateater looga “Ornus”.

Parima kõrvalosa auhind läks Mare Jõgile Elva teatrist Lend ja parima naistegelase auhind Jevgenija Kozlovale Valka linnateatrist. Maardu teater Lehvik ja Mõõk sai kutse osaleda Läti festivalil, mis toimub Riias tuleval aastal.

Festivali žüriisse kuulusid Läti teatri Abažur kunstiline juht ja lavastaja Aba Gercbah, ajakirjanikud Tamara Kalantar ja Eteri Kekelidze Tallinnast, lavastajad Eili Neuhaus ja Tiina Rumm Rakverest.

Stseen lavastusest “Mida talle öelda ehk Tigu”.
Stseen lavastusest “Mida talle öelda ehk Tigu”. Foto: Teater KaRakTer
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles