Kui koledad jalad teevad häbi

Signe Kadastik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalaravispetsialist Ivika Meekler teab öelda, et paljud jalaprobleemid on ennetatavad õige hoolduse ja sobivate jalavarjude kandmisega.
Jalaravispetsialist Ivika Meekler teab öelda, et paljud jalaprobleemid on ennetatavad õige hoolduse ja sobivate jalavarjude kandmisega. Foto: Meelis Meilbaum

Jalad kannavad meid päevast päeva, nii kodus kui ka tööl. Spetsialistid ütlevad kui ühest suust, et jalgade igapäevane hooldamine on sama oluline nagu hammaste pesu.

Teisipäeval, 27. novembril algusega kell 17 toimub Lääne-Virumaa keskraamatukogus teabepäev “Jalgade hooldus ja jalaravi”. Üheks lektoriks on Rakvere haigla jalaravi kabinetis töötav Ivika Meekler, kel on jalaravi sertifikaat.

Jalaravi kabinetis inimesi abistava jalaravi õe poole pöördutakse kõige enam seenhaiguses küüntega, aga muret teevad ka sissekasvanud küüned, konnasilmad, nahapaksendid, soolatüükad. Spetsiaalset tuge vajavad diabeetikud, kes käivad regulaarselt jalakontrollis. Jalgadega on probleeme igas eas inimestel, siiani on kõige noorem abivajaja olnud neljaaastane, aga tema vajas tegelikult lasteortopeedi nõu, kõige vanem patsient on olnud 93-aastane vanahärra, kes seni aeg-ajalt konsultatsioonil käib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles