Kas politseipensionärid toovad kriisi majja?

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elusügisesse jõudvate korravalvurite read üha täienevad.
Elusügisesse jõudvate korravalvurite read üha täienevad. Foto: 2 X Shutterstock, Marko Saarm, montaaž

Maakonna endise politseijuhi Enn Kuusiku hinnangul on politsei juba kriisis, praeguse juhi Tarmo Tammiste sõnul pole muretseda põhjust.

Novembri alguses tähistas politsei 100. aastapäeva ja riigi politseijuht Elmar Vaher oli sunnitud tõdema, et korravalvurid sisenevad kriisiaega. Politsei- ja piirivalveameti (PPA) peadirektori Elmar Vaheri avaldus oli tingitud asjaolust, et lähiaastatel täitub umbes 900 politseinikul nõutav staaž ja nad võivad minna välja teenitud eripensionile. Politseinike arv ei ole aga praegugi teab mis suur ja paar aastat tagasi tunnistas Vaher, et ressursi puudusel politsei kõiki kuritegusid uurida ei saa.

Lääne-Virumaa endise politseijuhi Enn Kuusiku hinnangul ongi politsei juba kriisis. Seitsmekümneaastane Kuusik töötab jätkuvalt politseis, ta on PPA logistikabüroo Ida majandustalituse spetsialist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles