Ujumise tulevikulootused jõudsid noortesarja etapil parimate sekka

Merly Raudla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reedel algavad Tallinnas noorte ja juunioride Eesti meistrivõistlused.
Reedel algavad Tallinnas noorte ja juunioride Eesti meistrivõistlused. Foto: Raul Mee

Noored triatleedid valmistuvad järgmiseks hooajaks talviste ujumis- ja jooksuvõistlustega.

Tartus peetud esimesel etapil asetus Anette Hallik juunioride seas kahe võistleja konkurentsis teisele kohale. Kaarel Trepp oli kuue noormehe hulgas esimene.

Maria Liis Alt jõudis kuue B-klassi neiu hulgas pjedestaali teisele astmele. C-klassi tüdrukutel oli õige tihe rebimine: Etriin Etverk oli 24 osaleja seas esimesel kohal ning Egle Salu 12. positsioonil. Samas vanuses poiste seas pälvis Robert Sammel 15 võistleja konkurentsis kaheksanda koha. D-klassi tüdrukute arvestuses oli Mirtel Merimaa teine ja Krisselin Undrest (kõik Vinni VAK) seitsmendal kohal. Osales 15 D-klassi tüdrukut.

Noortesarja mõõduvõtu eesmärgiks on pakkuda lastele ja noortele võistlemisvõimalust kahel vastupidavusalal, kusjuures ujutakse ja joostakse ühel ja samal päeval, kuid eraldi võistlustena. Järgmine etapp peetakse 3. veebruaril Tallinnas.

Eesti Ujumisliidu noortesarja esimesel etapil jõudsid meie maakonna ujujad samuti parimate sekka. Mirtel Merimaa võitis 50 m vabaltujumises esikoha ning tuli 50 m rinnuliujumises kolmandaks. Li­sett Tokovenko oli kõige kiirem 100 m rinnuliujumises, teine 100 m vabaltujumises ning pälvis esikoha autasu 4 x 50 m vabaltujumises Ujumise Spordiklubi tiimis.

Jakob Toming ujus 50 m vabaltujumises välja kolmanda koha, 50 m seliliujumises tegi ta kuuenda tulemuse ning jõudis pjedestaali kolmandale astmele Wiru Swimi 4 x 50 m vabaltujumise meeskonnas koos Etriin Etverki, Robert Sammeli ja Johanna Südaga.

Etriin Etverk teenis teise koha 200 m vabaltujumises, 100 m vabaltujumises oli ta seitsmes.

Egle Salu näitas 100 m seliliujumises kaheksandat ning 100 m vabaltujumises üheksandat aega. Johanna Süda oli samal distantsil kaheksas ja 100 m seliliujumises kümnes.

Treener Gunnar Tõnning tõdes, et kuna juba lastele korraldatakse ujumisvõistlusi, on noortesarja mõõduvõttudel tase väga kõva ja esikümnesse jõudmine tubli saavutus.

“Niinimetatud titevõistlused toodavad väga väikeseid ujumisoskajaid. Noortesarjas esimese kümne või lõpuks finaali 16 parema hulka pääseda on juba päris kõva tase,” kõneles Tõnning.

Täna algavad Tallinnas noorte ja juunioride Eesti meistrivõistlused. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles