Filmifestival ootab linateoseid

Kristi Ehrlich
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere gümnaasiumi filmifestivali gala.
Rakvere gümnaasiumi filmifestivali gala. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Rakvere gümnaasiumi filmifestival ootab 1. detsembri südaööni noorte filmitegijate linateoseid.

Erinevalt eelmistest aastatest saab sel aastal festivalile esitada kuni 20-minutilisi lühifilme. "Osalejate palvel sai pikendada filmide maksimaalset pikkust, et võimaldada veel rohkematel noortel oma ideed esitada," ütles Rakvere gümnaasiumi filmifestivali peakorraldaja Mona-Liis Lipp.

Nagu varasematel aastatel, jagatakse filmid kahte kategooriasse: kuni 19-aastaste õpilaste filmid ja kuni 26-aastaste tudengite filmid.

"Festivalil osalemist tasub võtta kui kingitust: endale kingid kogemuse, publikule elamuse ja festivalile traditsioonid," sõnas teine festivali peakorraldaja Eleriin Miilman.

2018. aasta filmifestivalile esitati 47 noorte loodud filmi, mis on kõigi aegade suurim hulk. Õpilaskategooria parimaks valiti mullu linalugu "Tüdruk punases Golfis", mille autor on Meel Paliale. Tudengikategoorias tunnustati parimaks film "Säde", autor Johanna Maria Paulson.

Rakvere gümnaasiumi 2019. aasta filmifestival algab 4. veebruaril ja kulmineerub 9. veebruari õhtul toimuva finaaliga. (VT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles