Teet Suure kuuseideed on hinnas nii Kärdlas kui ka Tõrvas

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuuseinstallatsioonidega on Rakveres lõpp. Tänavu pannakse rõhku putkadele. Seevastu lõunaeestlased ja hiidlased on rõõmuga uuenduste poolt.
Kuuseinstallatsioonidega on Rakveres lõpp. Tänavu pannakse rõhku putkadele. Seevastu lõunaeestlased ja hiidlased on rõõmuga uuenduste poolt. Foto: Marianne Loorents

Kärdla keskväljakule kerkib jõulukuusk “Juured”, mille oksteks on juured ja mis kutsub hiidlasi tagasi oma juurte juurde.

“Loodav jõulupuu sümboliseerib Hiiumaa perekonda, kelle juured ulatuvad kaugele, kuid on alguse saanud meie armsal Hiiumaal,” selgitas vallavanem Reili Rand.

Taiese autorid on Lääne-Virumaa kunstnikud Hando Kuntro ja Piret Smagar. Hiidlased said inspiratsiooni Rakverele kuulsust toonud omanäolistest jõuluinstallatsioonidest ning nende autor Teet Suur on samuti Kärdla selleaastase jõulupuu lahendusele oma ideedega kaasa aidanud.

Lõuna-Eesti Tõrva linnake on jõulukaunistuste asjus samuti Teet Suurelt nõu ja abi palunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles