Volikogu suurendas kultuuri rahastust

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuuri- ja spordiseltside toetusi suurendati 10 000 euro võrra.
Kultuuri- ja spordiseltside toetusi suurendati 10 000 euro võrra. Foto: Sille Annuk

Rakvere linna järgmise aasta eelarves ei olnud ette nähtud kultuuri- ja spordiseltsidele eraldatavate toetuste kasvu võrreldes käesoleval aastal makstutega.

Volikogusse kuuluv sotsiaaldemokraat Velvo Väli ütles, et volikogu kultuurikomisjon tegi kahel korral linnavalitsusele ettepaneku toetusi suurendada. “Linnavalitsuse kõrvad olid paraku kurdid,” lausus Väli.

Nii esitas Väli ise parandusettepaneku suurendada kultuuri- ja spordiseltsidele eraldatavaid toetusi 10 000 euro võrra. Ta põhjendas rahastuse suurendamise vajalikkust asjaoluga, et järgmisel aastal tõuseb miinimumpalk ja vastavalt sellele peavad tõusma ka ringijuhendajate tasud, mida seltsid ise maksavad.

“Volikogu liikmed said õnneks probleemist aru ja hääletasid minu parandusettepaneku poolt,” sõnas Väli.

Rakvere linna eelarve oli küll ­alles teisel lugemisel ja ­võetakse lõplikult vastu ­detsembris, kuid Väli avaldas lootust, et seltsidele on järgmiseks aastaks piisav toetus tagatud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles