Ettevõtluse vaenlased oleme ise

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajakirjanik Ainar Ruussaare (vasakult) taktikepi all diskuteerisid debatil Anneli Prodel, Oleg Gross, Indrek Tarand ja Tõnu Palm.
Ajakirjanik Ainar Ruussaare (vasakult) taktikepi all diskuteerisid debatil Anneli Prodel, Oleg Gross, Indrek Tarand ja Tõnu Palm. Foto: Meelis Meilbaum

Reede õhtul toimunud esimesel maakonna ettevõtlusgalal peeti ka sisukas debatt, kus ettevõtjad heitsid nii mõnegi kaika riigiaparaadi kodaratesse. Palju on bürokraatiat ja mõttetuid seadusi.

Suurettevõtja Oleg Grossi sõnul pani Eesti edule aluse iseseisvumine, demokraatliku riigikorralduse taassünd ja turumajanduse tekkimine. Paraku on aja edenedes riigi sekkumine pilti muutnud ning vaba turumajandust rikkunud.

Praeguseks on turud üle reguleeritud ja pole mingit mõtet süüdistada turumajandust ega ettevõtjaid selles, et kõik ei suju nii hästi, kui peab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles