Volikogudes on alanud eelarveaeg

Andres Taimla
, Kadrina vallavolikogu liige, VL Puhas Kadrina
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Taimla.
Andres Taimla. Foto: Peeter Langovits

Justkui teine, aga tegelikult esimene, sest nüüd oli ja on aega atra seada. 2018. aasta eelarve sai ju üsna eelmise volikogu nägu, kogemust ja aega eelarve täpseks koostamiseks praegustel volinikel nappis. Eelarve maht kasvas viis protsenti.

Investeeringute vallas püüti küll omi tahtmisi peale suruda, aga kuna on tavapärane, et eelkäijad hoolitsevad, et valimiste ajaks saaks palju “häältekogumisobjekte” valmis, oli valla rahakott uute tulijate ees tavapärasest kõhnem.

Sõna “investeering” on hakatud kasutama eksitavalt. Investeering on kasu või kindla eesmärgi saavutamiseks tehtav pikaajaline kapitalimahutus. Kadrina puhul seab allakirjutanu esikohale elanike arvu suurendamise programmi, kooli renoveerimise ja tervisekeskuse ehitamise ehk põhieesmärkideks on tulubaasi suurendamine ning panustamine haridusse ja tervisesse. Valimisliit Puhas Kadrina on tõsiselt arutamas, otsimas ja vaidlemas, et sättida pingeritta tegevused, mis teeks haldusreformi käigus väikseks jäänud valla taas suureks. Sama teevad meie partnerid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles