Rakvere saab õnneliku saatusega kuuse

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Vahteril (esiplaanil) ja tema meeskonnal on töö tuttav. Aastakümnete jooksul on mitu jõulukuuske maha võetud ja üles seatud. Ka seekordse Rakvere jõulukuusega läks kõik nagu plaanitud.
Tarmo Vahteril (esiplaanil) ja tema meeskonnal on töö tuttav. Aastakümnete jooksul on mitu jõulukuuske maha võetud ja üles seatud. Ka seekordse Rakvere jõulukuusega läks kõik nagu plaanitud. Foto: Vladislav Musakko

Rakvere linna kuuse elukäik sai alguse rohkem kui 40 aastat tagasi, kui praegusel riigimetsa majandamise keskuse (RMK) Kullenga taimla männiseemlal kasvas vana kuusik, mis 1960-ndate lõpus raadati.

Kullenga taimla tööjuht Anneli Laigu rääkis, et puude kännud juuriti välja ja lükati vallidesse kokku, kuid kännuvallides hakkasid looduslikult kasvama puud. “Kui seemlat 1971. aastal rajama hakati ja hiljem vall buldooseriga siledaks lükati, otsustati ainsa puuna jätta kasvama just see kaunis kuusk,” jutustas Laigu.

Eile kuuse jalalt saaginud Lääne-Virumaa päritolu Tarmo Vahter on metsamehena vana proff ja kümne aasta jooksul on ta väljakutele üles seadnud mitukümmend jõulukuuske. Tänavune esimene saab paigutatud Rakvere Keskväljakule, teine hakkab kaunistama pealinna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles