Kalle Kiik tegi tugevas konkurentsis eestlastest parima tulemuse

Merly Raudla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Kiik (paremal) saavutas rahvusvahelisel tugevatasemelisel Pühajärve kiirmaleturniiril neljanda koha.
Kalle Kiik (paremal) saavutas rahvusvahelisel tugevatasemelisel Pühajärve kiirmaleturniiril neljanda koha. Foto: Regina Narva

Traditsioonilisel, juba 19. korda peetud Pühajärve rahvusvahelisel kiirmaleturniiril tegi rakverlasest rahvusvaheline meister Kalle Kiik eestlastest parima tulemuse.

“Olen väga rahul, kuna ma ei ole ju aktiivne mängija, olen treener,” sõnas Kiik, kelle suurepärane tulemus üllatas kogenud mängijaid.

Oma roll on ka asjaolul, et Kiik on malet mänginud juba üle poole sajandi. Kogemus maksab.

Kiik märkis, et ühe parima emotsiooni turniirist jättis talle matš kolmanda koha pälvinud sakslase Artur Jussupovi vastu.

“Jussupov pidas 30 aastat tagasi matši Jaan Ehlvestiga ja mina kommenteerisin seda Eesti Televisioonis,” meenutas tuntud maletreener ja lisas, et nende omavahelises matšis oli tulemuseks viik, kuid tema oli üritavam pool. “See oli suhteliselt korrektne partii,” lisas ta.

Esikoha viis Lätti suurmeister Ņikita Meškovs.

Tegemist oli väga tasavägise turniiriga, kus 2.–11. koht mahtusid kahe punkti sisse.

Eksmaailmameister Aleksander Halifman pidi leppima 13. kohaga. Suurmeistrid Jaan Ehlvest ja Ottomar Ladva olid vastavalt 6. ja 7. kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles