CADrinal rännati raketiga homsesse

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
CADrina võitu nautis Tallinna tehnikaülikool: Indrek Valgma, Geerit Kikut, Sofia Vasman, juhendaja Aurika Nõmm (ees).
CADrina võitu nautis Tallinna tehnikaülikool: Indrek Valgma, Geerit Kikut, Sofia Vasman, juhendaja Aurika Nõmm (ees). Foto: Taavi Kivisilla

Kadripäeva eel oli Kadrina paik, kus üheksandat korda pandi keskkooli IT- ja nutifestivali hoos maha järjekordne märk. Kooli vapiüritusel lennutati robotite ehitamisel ja raketi arvutijoonestamisel osalenud uhkelt tulevikku.

Läheb veel mõni aasta ja siis võib juhtuda, et vennad Holmid pakuvad Kadrina keskkooli arvutijoonestamise AutoCADi mitteametlikel meistrivõistlustel arvestatavat konkurentsi.

Sõmeru põhikooli poistel on tahtmist, indu ja potentsiaali rohkem kui küll. Sel aastal viis koolinoorte CADroboticsilt just 14-aastane Hannes Holm koju kaks diplomit. Tal tuli suurepäraselt välja roboti ehitamine ja slaalomiraja läbimine, hästi suutis ta juhtida robotit ka mööda joont. Temast kaks aastat noorem Kairo jäi napilt auhinnata. “Vend on minust parem,” tunnistas 12-aastane väikevend. “Natukene,” hindas seepeale Hannes Holm. Ta lisas, et mõnes mängus võib juhtuda, et nad on isegi võrdsed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles