Vabadussõja aastapäeva puhul ilmus erikujundusega mündikaart

Eva Samolberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Kiho.
Toomas Kiho. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eesti Pank esitles teisipäeval Tallinnas Õpetajate Majas erikujundusega mündikaarti, mis on pühendatud vabadussõja aastapäevale ning kaitseväe ja Kaitseliidu tegevusele.

“Õpetajate Maja ruumid ning siin sajand tagasi aset leidnud sündmused on olulisel kohal Eesti vabaduse teekonna saavutamise loos,” sõnas riigikantselei EV 100 juhtrühma esimees Toomas Kiho. “Eesti valitsus langetas just siin majas saja aasta eest ajaloolise otsuse astuda puhkevas vabadussõjas vastu võõrastele vägedele. Seda otsust meenutame aktuse ja Eesti Panga mündikaardi esitlusega.”

Vladimir Taigeri kujundatud mündikaarti on pakendatud 2018. aasta kaheeurone ning Eesti vabariigi 100. aastapäevaks emiteeritud erikujundusega kaheeurone. Mündikaardid tulid müügile Omniva e-poes teisipäeval alates kella 16-st ning eile Eesti Panga muuseumipoes ja postkontorites. Mündikaarte on valmistatud 5000 tükki ja ühe toote hind on 10 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles