Jalakäija saab nüüd kergliikusteel ohutult Tapalt Moele

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tapa linna piirilt Moe külani ulatuv kergliiklustee on peaaegu valmis, jäänud on veel mõned kooskõlastused ja haljastuse rajamine.
Tapa linna piirilt Moe külani ulatuv kergliiklustee on peaaegu valmis, jäänud on veel mõned kooskõlastused ja haljastuse rajamine. Foto: Vladislav Musakko

Tapa–Rakvere maantee ääres lõppes kergliiklustee ehitus. Lisaks varem valminud Moe lõigule saavad nüüd jalakäijad ning ratturid autosid kartmata Moe teeristist Tapa Olerexi tanklani ja sealt soovi korral edasi sõjaväelinnakusse, kuhu kergliiklustee rajati mõned aastad tagasi.

Kõnealune kergliiklustee läks Tapa vallale maksma 283 512 eurot. Selle pikkus on 1700 meetrit ja Olerexist kuni raudtee-ülesõidukohani on tee ka valgustatud.

Liiklejail on siiski tekkinud juba küsimus: miks rajati kergliiklustee maantee vasakusse serva? Sellise lahenduse tõttu tuleb sõjaväelinnakust alustades ületada Moele jõudmiseks elava liiklusega (Pärnu)–Tapa–Rakvere maantee kaks korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles