Ebaseaduslik raie Lahemaal leidis kinnitust

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lahemaal ei vastanud raietööd seadusele. Pilt on illustreeriv.
Lahemaal ei vastanud raietööd seadusele. Pilt on illustreeriv. Foto: Elmo Riig

Kuu aega tagasi, 27. oktoobril korraldas kodanikuühendus Eesti Metsa Abiks Lahemaa rahvuspargis vabatahtlike aktivistide toel operatsiooni “Lahemaa rööbas”, mille käigus kontrolliti Lahemaal tehtava raie õigsust ja vastavust metsaseadusele.

Päevase kontrollreidi käigus jõuti kontrollida alla viie protsendi Lahemaa rahvuspargi piiranguvööndis kehtivatest metsateatistest. Keskkonnainspektsioonile esitati kolm rikkumiskahtlustust, millest kaks leidsid esmase hinnangu kohaselt inspektsiooni kinnitust.

Esimene kahtlustus puudutas harvendusraie teatisega alale tekitatud lageraieala. Inspektsiooni sõnul on eraldisel jäetud kavandatud ülepinnaline harvendusraie tegemata, aga raiutud on maantee ääres hinnanguliselt 70 meetri pikkuselt ja kuni seitsme meetri laiuselt lage ala, kus tõenäoliselt on olnud metsamaterjali laoplats. Keskkonnainspektsiooni esmase hinnangu kohaselt on tegemist õigusrikkumisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles