Läbi aegade parim väravakütt lõpetab karjääri

Merly Raudla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Akimov teatas juba võistlusaasta algul, et praegusel tasemel jääb tänavune hooaeg talle viimaseks.
Sergei Akimov teatas juba võistlusaasta algul, et praegusel tasemel jääb tänavune hooaeg talle viimaseks. Foto: Rakvere JK Tarvas

Vanameister ja Rakvere läbi aegade resultatiivseim väravakütt Sergei Akimov teatas juba võistlusaasta algul, et praegusel tasemel jääb tänavune hooaeg talle viimaseks.

Rakvere JK Tarvas pressis temast pärast seda veel välja 33 liigamängu ja kaheksa väravat. See nihutas tema saldo Rakvere esivõistkondade eest 275 liigakohtumiseni ja 143 liigaväravani.

Akimov tõdes, et tänavune hooaeg oli talle raske. “Ei jätku teravust, kiirust. Noortega on juba raske mängida,” nentis ta. Oma Tarva-karjääri kõige meeldejäävamaks mänguks peab Akimov üleminekumänge 2007. aastal, mil Rakvere punt esimest korda esiliigasse pääses. “Kodus kaotasime 2:1 Saaremaale. Sõitsime saarele ja seal võitsime 3:2,” kõneles legend, kellel on 2013. aastast eredalt meeles üle enda löödud värav.

Ka korra varem on Akimov püüdnud kõrgemal tasemel mängimisega lõppu teha. “Kui jõudsime kõrgliigasse, oli samuti viimane mäng. Meelde jäi see, kuidas mind siis ära saadeti. Aga hiljem tulin siiski tagasi,” meenutas Akimov, kes lubab kolmandas liigas veel edasi mängida. Vähemalt seni, kuni rasked traumad kimbutama ei kipu.

Rakvere tiimi särgis on ta väljakul veetnud 21 436 mänguminutit ja toonud hoomamatu koguse positiivseid emotsioone. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles