Betti Alveri luulepäevadel piserdati poeesiakulda võidukalt

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere gümnaasiumi teatriansambel võitis grand prix’ vaimuka lavastusega “Sina pead kandma maailma”.
Rakvere gümnaasiumi teatriansambel võitis grand prix’ vaimuka lavastusega “Sina pead kandma maailma”. Foto: 2 x Lea Pihlak

Eelmise nädala lõpus toimusid Jõgeval luuletaja Betti Alverile pühendatud luulepäevad. Tähetund oli sedakorda mitmel siinsel teatritrupil, kes põimisid teistest paremini üheks võimsate loojate Doris Kareva ja Jaan Kaplinski luuletekste.

Armastus, igatsus ja mure on märgid, mis kirjeldavad Rakvere gümnaasiumi kuldse teatriansambli juhendaja Aili Teedla jaoks seekordse “Tähetunni” luuletajate loomet. Üksteist Jaan Kaplinski mehelikumat ja jõulisemat teksti segatuna niisama paljude Doris Kareva tundeküllaste poeesidega kanti ette grand prix’ väärilises lavastuses “Sina pead kandma maailma”. Kuulutati teadmist, et olenemata ajastust või ühiskonnakorrast peab inimene ise oma eluga toime tulema. “Hakkama saama ümbritseva maailmaga ja maailmaga oma südames,” sõnas Aili Teedla.

Kuigi kahe suure luuletaja looming oli lavastuses viigis, oli selle mõte kantud Jaan Kaplinski luuletustest “Kui sa ainult oskad näha” ja “See maailm”. Suure auhinna vääriliseks tunnistatud tükk koosnes ajastu- stseenidest, olles justkui ajarännak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles