Rakvere linn on lubamatult pime

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taamal sirab Vaala keskus ja sealt edasi riigimaantee Sõmeru suunas. Vasakus servas on korralikult valgustatud kergliiklustee. Üksikud valged täpid tähistavad aga Rakvere linna tänavatel sõitvaid autosid.
Taamal sirab Vaala keskus ja sealt edasi riigimaantee Sõmeru suunas. Vasakus servas on korralikult valgustatud kergliiklustee. Üksikud valged täpid tähistavad aga Rakvere linna tänavatel sõitvaid autosid. Foto: Vladislav Musakko

Rakvere Vaala keskuse ümbruse tänavad on pimedad nagu ööd, kui tsiteerida klassikuid. Linnapea Marko Torm võtab kriitika omaks ja tunnistab, et halva valgustuse ning kehva liikluskorraldusega piirkondi on Rakveres teisigi.

Linn ehitas tänavu pärast pikka-pikka ootamist viimaks kergliiklustee Vaala keskuseni – nimetatud kaubapunkt valmis mäletatavasti juba 2008. aastal. Jalakäijate-ratturite rada on korralikult valgustatud ning piki seda pääseb nüüd tõepoolest ohutult ostukeskusesse ja tagasi.

Autojuhid vaatavad aga lampides siravat kergteed kadedusega: Vaala keskusest Rakvere reaalgümnaasiumini on ligemale kilomeeter, seal on kaks elava liiklusega ristmikku ja ringtee, kuid mitte ühtegi tänavavalgustuslampi. Eriti hull on olukord sombustel sügisõhtutel, mil juhid otsivad ristmikke juba tikutulega taga, sest kõnealusel lõigul puudub täielikult ka teekattemärgistus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles