Kogukonda teenivad projektid said toetust

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toetusraha jagus päris mitmeks käsitöökoolituseks.
Toetusraha jagus päris mitmeks käsitöökoolituseks. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu (VIROL) üldkoosolek kinnitas kohaliku omaalgatuse programmi sügisvoorust jagatavad toetused.

Toetuste jagamise komisjoni juht, Väike-Maarja vallavolikogu esimees Ene Preem rääkis, et taotlejaid oli 45 ja toetust sai 24 küsijat.

Preemi sõnul anti raha peamiselt koolitusteks, kodukandi- või perepäevade korraldamiseks ning spordi- ja vaba aja inventari soetamiseks.

Neli taotlust jäeti kohe kõrvale: kolmel küsijal oli esitamata majandusaasta aruanne, üks taotlus laekus aga hilinenult.

Ene Preem märkis, et esitatud taotlused olid üldiselt kehvasti koostatud ja see mõjutas ka otsustamist. Tänavuses sügisvoorus jagati Lääne-Virumaal kohaliku omaalgatuse programmi kaudu 41 305 eurot.

“Päris palju oli taotlusi, mis ei olnud suunatud kogukonnale,” rääkis Preem rahuldamata jäänud taotluste kohta ja tõi näiteks, et raha küsiti Tamsalu vanale raudteejaamale uste paigaldamiseks ja Simuna kiriku oreli remondiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles