Uuendus liiklusseaduses

Rakvere Raibe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtudes sebraga peab jalakäija uue liiklusseaduse põhjal sellest igal juhul üle minema.
Kohtudes sebraga peab jalakäija uue liiklusseaduse põhjal sellest igal juhul üle minema. Foto: Urmas Luik

Partei, valitsus ja riigikogu võtavad homme vastu uue liiklusseaduse. Kõige olulisem muudatus puudutab jalakäijaid.

Partei, valitsus ja riigikogu võtavad homme vastu uue liiklusseaduse. Kõige olulisem muudatus puudutab jalakäijaid. Nimelt seisab seaduses: “Ülekäiguraja olemasolul peab jalakäija ületama tänava kindlasti mööda ülekäigurada.”

“Rõhk on sõnal KINDLASTI,” selgitas seaduse mõtet asekantsler Tina. “Kui jalakäija näeb sebrat, tuleb ka tänav ületada. Pole tähtis, kas tänavaületus sobib teie sihtkohaga või mitte – järgmisel sebral saab ju sobivale tänavapoolele tagasi tulla.”

Kui ristmikul on mitu ülekäigurada, võib jalakäija ise valida, millisel sebral ta kõndida soovib, kuid igal juhul peab ta valiku langetama. Paremale või vasakule kõnniteele pöörata ei tohi, samuti pole lubatud tagasi minna.

Esimestel päevadel paigutatakse suurematele ristmikele sebrasaatjad, kes laenatakse Tallinna MuPost. Väga võimalik, et politsei karistab rikkujaid esialgu vaid šokivangistusega, edaspidi suhtutakse karmimalt.

Lasteaedades algab kampaania “Silita sebrat” ja perekoolides instrueeritakse tulevasi emasid.

Uus seadus on hea näide meie riigi hoolivusest: riik teab täpselt, kuhu peame minema ja mida tegema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles