Jõulutähe ootus kitarri, tšello ja oreliga

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Musitseerivad Olja Raudonen (tšello), Jelena Ossipova (klassikaline kitarr) ja Svetlana Kekiševa (orel).
Musitseerivad Olja Raudonen (tšello), Jelena Ossipova (klassikaline kitarr) ja Svetlana Kekiševa (orel). Foto: Erakogu

Jõulumuusika kontsertide sarjas “Jõulutähe ootuses” leiavad Rakvere Kolmainu kirikus laupäeval, 8. detsembril kell 14 kauni kooskõla orel, tšello ja klassikaline kitarr.

Kontserdisarjas musitseerivad Olja Raudonen (tšello), Jelena Ossipova (klassikaline kitarr) ja Svetlana Kekiševa (orel).

Svetlana Kekiševa rääkis, et tšellist Olja Raudoneni ja kitarrist Jelena Ossipova eelmine kontsert toimus augustis Jõhvi Mihkli kirikus ja läks väga edukalt.

“Sellest sündis publiku ja interpreetide üksmeelne idee korraldada jõulukontsert koos oreliga. Jõulud on rahu ja valguse leidmise aeg. Eestis on palju kirikuid ja vaimulikku muusikapärandit. Tahame tuua kuulajate ette professionaalset ja vaimulikku muusikat Eesti igasse nurka,” rääkis organist.

Kekiševa sõnul on koosseis tšello, kitarr ja orel uudne. “Võib öelda, et tegemist on ainulaadse muusikalise kooslusega,” lisas ta. Kontserdid koosnevad põhiliselt lääne ja eesti heliloojate jõulumuusikast, kõlavad nii originaalteosed kui ka seaded.

Muusikalisse kooslusse kuuluvad magistrikraadiga interpreedid on leidnud tunnustust mitmel pool maailmas. Jelena Ossipova on osalenud paljudel meistrikursustel ja rahvusvahelistel kitarrifestivalidel, esitanud J. Rodrigo kitarrikontserdist “Aranjuez” II osa Vanemuise teatri sümfooniaorkestriga ja Kaunase sümfooniaorkestriga.

Tšellist Olja Raudonen töötab Vanemuise sümfooniaorkestris. Ta on täiendanud end paljudel meistrikursustel, astunud solisti, orkestrisolisti ja kammermuusikuna üles Eestis ja Austrias, osalenud Vanilla Ninja kontsertidel, Vennaskonna ja X-Panda CD salvestustel.

Svetlana Kekiševa on lõpetanud Eesti muusikaakadeemia kirikumuusika erialal, esinenud organistina ja koorijuhina mitmel pool Eestis, Soomes, Rootsis, Saksamaal ja Venemaal. Praegu töötab ta Ahtme kunstide koolis klaveri- ja oreliõpetajana ning EELK Jõhvi Mihkli kirikus organisti ja koorijuhina.

Enne Rakvere kontserti astutakse kuulajate ette 1. detsembril kell 16 EELK Jõhvi Mihkli kirikus. Seal esineb lisaks triole sopran Alla Popova hispaania lauludega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles