Haljalas tegutseb teinegi õllefirma

Alo Karus on pisut murelik, sest peediõlle kena punakas värv kipub keetmisel kaduma.

FOTO: Meelis Meilbaum

Käsitööõlleturg on küll üpris täis, ent uusi tulijaid lisandub kogu aeg. Kevadel alustas ametlikult Haljalas tegevust Pruuliuse õllekoda.

Artikkel kuulatav
Minu Meedia tellijatele
Tellijale

Pruuliuse omanik Alo Karus rääkis, et Haljalas ta küll õlut ei pruuli, vaid teeb valmis pisikesed katsepartiid retsepti paika saamiseks. Ning kui pruul meistri heakskiidu pälvib, läheb ta seda mõnda tegutsevasse pruulikotta tegema. Õllemeistrite juures nimetatakse seda mustlaspruulimiseks.

Tehas tuleb valida partii suuruse järgi ja selle omanikega tuleb üpris varakult kokku leppida, sest õlletünnid naljalt tühjad ei seisa.

Tagasi üles