Haljalas tegutseb teinegi õllefirma

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alo Karus on pisut murelik, sest peediõlle kena punakas värv kipub keetmisel kaduma.
Alo Karus on pisut murelik, sest peediõlle kena punakas värv kipub keetmisel kaduma. Foto: Meelis Meilbaum

Käsitööõlleturg on küll üpris täis, ent uusi tulijaid lisandub kogu aeg. Kevadel alustas ametlikult Haljalas tegevust Pruuliuse õllekoda.

Pruuliuse omanik Alo Karus rääkis, et Haljalas ta küll õlut ei pruuli, vaid teeb valmis pisikesed katsepartiid retsepti paika saamiseks. Ning kui pruul meistri heakskiidu pälvib, läheb ta seda mõnda tegutsevasse pruulikotta tegema. Õllemeistrite juures nimetatakse seda mustlaspruulimiseks.

Tehas tuleb valida partii suuruse järgi ja selle omanikega tuleb üpris varakult kokku leppida, sest õlletünnid naljalt tühjad ei seisa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles