Läänevirulased võtsid vastu riigi tunnustuse

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justiitsminister Urmas Reinsalult saab kodanikujulguse aumärgi Aston Maksimilian Randen, kes nähes naabri koera väärkohtlemist, ei piirdunud ainult politseisse teatamisega, vaid asus kohe hädas neljajalgset abistama.
Justiitsminister Urmas Reinsalult saab kodanikujulguse aumärgi Aston Maksimilian Randen, kes nähes naabri koera väärkohtlemist, ei piirdunud ainult politseisse teatamisega, vaid asus kohe hädas neljajalgset abistama. Foto: Justiitsministeerium

Justiitsminister Urmas Reinsalu andis eile kodanikujulguse aumärgi 27 inimesele, kelle seas on kolm läänevirulast: Sandor Saare, Siim Kikerpuu ja Aston Maksimilian Randen.

Mullu suvel ähvardas purjus mees mitme väikelapse juuresolekul noaga oma lapseootel elukaaslast. Üks väike poiss jooksis nuttes 18-aastaselt Sandor Saarelt abi paluma. Rakvere ametikoolis õppiv julge noormees ei kõhelnud hetkegi ja väänas osava nipiga vägivallatseja käe koos noaga naise kaelalt eemale, sundis mehe naisest lahti laskma ja tõukas ta eemale. Noakangelane mõisteti kohtus kuriteos süüdi.

Roelast pärit Siim Kikerpuu pälvis kodanikujulguse aumärgi selle eest, et mullu 6. oktoobril pidas ta koos kaaslastega Vinni vallas kinni ohtlikke manöövreid teinud sõiduauto, mille roolis oli purjus ja juhtimisõiguseta mees. Kikerpuu võttis juhilt autovõtmed ära, kutsus politsei ega lasknud roolijoodikul edasi sõita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles