Kalakombinaadi asemele tuleb ladude kompleks

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näituse 20 kinnistu on ligi kaks hektarit suur ja sellel asub hulk lagunemisohtlikke hooneid.
Näituse 20 kinnistu on ligi kaks hektarit suur ja sellel asub hulk lagunemisohtlikke hooneid. Foto: Meelis Meilbaum

Ehitusettevõte Revin Grupp ja kinnisvarafirma AO Investeering ostsid ära üle 20 aasta Rakveres Näituse tänaval kasutuseta seisnud vana kalakombinaadi kinnistu.

Näituse 20 ehk vana kalakombinaadi kinnistu ei asu küll väga käidavas kohas, kuid linlastele on see pinnuks silmas juba kaua aega. Viimati oli seal liikumist umbes 20 aastat tagasi, kui ühes hoonetest üritati pidada kalarestorani. Uksed küll avati, kuid pikalt Meritähe nime kandnud restoran ei tegutsenud.

Ülejäänud ligi kahehektarine territoorium on kasutuseta seisnud veel kauem. Rakvere kalakombinaat alustas tegevust 1944. aastal, 1957 sai sellest Toila kalakombinaadi Rakvere tsehh. Hiljem oli omanikuks kalurikolhoos Oktoober ja seejärel Kirovi kalurikolhoos. Millal ettevõte tegutsemise lõpetas, ei ole täpselt teada, ilmselt üheksakümnendate alguses. Toodeti peamiselt kalakonserve.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles