Riigihange lõi eriarstide igapäevatöö sassi

Kristi Ehrlich
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tühjus ei valitse ühegi eriarsti ooteruumis. Pigem on järjekorrad pikenenud ja pahameel valatakse seepärast arsti peale välja.
Tühjus ei valitse ühegi eriarsti ooteruumis. Pigem on järjekorrad pikenenud ja pahameel valatakse seepärast arsti peale välja. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Esimest korda riigihanke tulemusel sõlmitud haigekassa lepingud eriarstiteenuse osutamiseks hakkasid kehtima kaks kuud tagasi. Rakveres tegutsevad eriarstid kogesid enne seda küll teadmatust ja segadust, osa tohtreid sai lepingu, osa mitte. Aga ka lepingu korral valitseb praksistes suur segadus.

Psühhiaater Tiiu Tandre ja tema praksise igapäevatöö lõi haigekassa, kes tänavu esimest korda otsis lepingupartnereid riigihanke kaudu, sassi ning see on tekitanud kauakestvat mõttetut pinget.

Rakveres 1981. aastast töötanud Tandrel oli maikuus eriti palju tööd, nii et sellele umb- isikulisele haigekassast saabunud pressiteatele, mis teavitas riigihanke korraldamisest, ta ei reageerinud, kuna arvas, et see puudutab uusi lepingu soovijaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles