Eesti juubeliaastal hakkavad Lääne-Viru alustavad õpetajad koos käima

Kristi Ehrlich
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alustajad õpetajad hakkavad koos käima.
Alustajad õpetajad hakkavad koos käima. Foto: Madis Sinivee

Eile toimus esimene Lääne-Virumaa alustavate õpetajate kohtumine. Eelmisel aastal EV 100 kingitusena alguse saanud 100 esimese õpetajapäeva tähistamine saab juubeliaastal hoogu juurde alustavate õpetajate regulaarsete kohtumistega. Algatuse viib ellu MTÜ Alustavat Õpetajat Toetav Kool koostöös Rakvere lihakombinaadi ja Talleggiga.

2018/19. õppeaasta jooksul kohtuvad 15 Lääne-Virumaa alustavat õpetajat kogenud pedagoogi ja superviisori Ene Velströmiga vähemalt neljal korral.

Kohtumistel osalevad alustavad õpetajad Haljala koolist, Lasila põhikoolist, Rakvere põhikoolist, Simuna koolist, Tamsalu gümnaasiumist, Vasta koolist, Veltsi lasteaed-algkoolist, Vinni-Pajusti gümnaasiumist ja Väike-Maarja gümnaasiumist.

"Eesti suurima toiduainetööstuse ettevõttena on meie jaoks tähtis anda oma panus ühiskonna arengusse. Panustame noortesse, seepärast panustame õpetajate järelkasvu ja toetame alustavaid õpetajaid," ütles Rakvere ja Talleggi tooteid valmistava HKScan Estonia juhatuse esimees Anne Mere.

"2017. aastal kutsuti ellu uus traditsioon, millega tähistati kõikide uute õpetajate saja eduka päeva möödumist kooliaasta algusest," sõnas riigikantselei EV 100 programmi juht Maarja-Liisa Soe.

"Mul on rõõm näha, et juubeliaastal on sündmus veelgi hoogu saanud ja alustavate õpetajate tunnustamiseks ning toetamiseks hakkavad toimuma regulaarsed kohtumised," lisas Soe.

Kohtumiste eestvedaja on MTÜ Alustavat Õpetajat Toetav Kool. "Eesti õpetajate järelkasvu tugevus sõltub väga palju just sellest, kuidas läheb meie alustavatel õpetajatel," ütles MTÜ tegevjuht Triin Noorkõiv. "Oleme väga rõõmsad, et saame meie riigi 100. sünnipäeval koos toetajatega astuda samme selle jaoks, et alustavad õpetajad võiksid professionaali kaasabil uurida oma tegevust ja väljakutseid ning leida edasiviivaid lahendusi ja kaasteelisi. Tahame siit usinalt õppida, et edaspidi võiksid niisugused kohtumised leida aset üle Eesti."

Rakvere lihakombinaat ja Tallegg toetavad Eesti vabariigi 100 aasta juubeli puhul MTÜ Alustavat Õpetajat Toetav Kool tegevust. Toetuse abil toimuvad 2018. ja 2019. aastal alustavate õpetajate supervisioonikohtumised lisaks Lääne-Virumaale Lääne-Harjumaal ja Viljandimaal. Kokku võimaldatakse seeläbi arengutuge umbes viiele protsendile Eesti alustavatest õpetajatest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles