Tervisliku koolitoiduni on käia veel pikk teekond

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Et koolikokad nälga ei jääks, pakkus Lammasmäe puhkekeskus pealinna spetsialistide välja mõeldud roogadele lisaks grillitud lõhet ja küpsetatud sealiha.
Et koolikokad nälga ei jääks, pakkus Lammasmäe puhkekeskus pealinna spetsialistide välja mõeldud roogadele lisaks grillitud lõhet ja küpsetatud sealiha. Foto: Vladislav Musakko

Koolis ja lasteaias pakutav toit ei paista silma erilise tervislikkusega. Toitumisspetsialistide arvates pakutakse lastele liiga palju piimatooteid, loomseid rasvu ja rafineeritud tooteid.

Lammasmäel maakonna koolikokkadele esinenud Rahvatervise Akadeemia toitumisnõustaja Tuuli Taimur leidis, et sealiha võiks koolis ja lasteaias pakkuda korra või maksimaalselt kaks korda nädalas, samuti tuleks oluliselt vähendada piimatoodete kasutamist.

“Näiteks või ja koore asemel on võimalik kasutada külmpressitud õli,” rääkis Taimur. Ja lisas, et kõige lihtsam on seda teha salatite ja kastmete valmistamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles