Tapa kutsub ametisse poliitilised abivallavanemad

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ene Augasmäest saab suure tõenäosusega üks uutest Tapa abivallavanematest.
Ene Augasmäest saab suure tõenäosusega üks uutest Tapa abivallavanematest. Foto: Arvet Mägi

Tapa vallavalitsus arutas eile omavalitsuse struktuuri muutmist. Kiretu teate taga on tegelikult abivallavanemate ametisse nimetamine 17. detsembril toimuval volikogu istungil.

Virumaa Teataja andmetel saavad Tapa abivallavanemaks praegu volikogusse kuuluvad Ene Augasmägi ja Dmitri Okatov. Neist esimene pääses volikokku küll valimisliidu nimekirjas, kuid on ilmavaatelt sotsiaaldemokraat ja kandideerib nende nimekirjas ka riigikogusse, teine esindab omavalitsuse esindusorganis keskerakonda.

Opositsioon kahtlustab, et “struktuuri ja tööülesandeid muudetakse selle pärast, et inimestele, kelle partei ametisse määrab, oleks töö ikka jõukohane”. Volikogu esimees keskerakondlane Maksim Butšenkov ei vaidlegi sellele vastu, kuid sõnastab lause pisut teisiti: “Oleme avatud ja ei varja, et kaks uut abivallavanemat on poliitilised. Ametisse astuvad inimesed on nimeliselt teada ja struktuuri koostades lähtusime nende elukogemustest, isikuomadustest ning ametialastest oskustest.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles