Kuidas endal ka läheb, külamees?

Mare Rossmann
, rakverlane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mare Rossmann.
Mare Rossmann. Foto: Erakogu

Pealkirja laenasin kodulinna heidikutelt, kes neile külla tulnud abilinnapea küsimusele, kuidas neil läheb, küsinud vastu, kuidas tal endal ka läheb. Igati viisakas ja lugupidav pöördumine. Varalahkunud telelegend Urmas Ott oleks arvatavasti öelnud, et mida kuradit see sinu asi on.

Aga kuidas meil siin läheb? Parafraseerides Pärnu endist linnapead Toomas Kivimäge, võiks Eesti peaminister olla praegu kasvõi lumememm, ikka läheks hästi. Majandus kasvab, palgad tõusevad, tööpuudus on väike, maksutulu laekub kenasti.

Pilti rikub see, et hinnad tõusid oktoobris 4,4 protsenti, majanduskasv ei ole jõudnud kõigi inimesteni ja meie poliitikud on sõnasõtta pööranud. Üheski sõjas ei ole võitjaid, ka sõnasõjas mitte. Põhjendatakse, et on valimiste aeg. Küsiksin vastu, millal ei ole valimiste aeg. Poliitikutel on kogu aeg valimiste aeg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles