Haljala vallavolikogu istungil tõstis kätt hääletusõiguseta isik (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varem Sagadi mõisakompleksi tegemisi eest vedanud Krista Keedus on juba mõnda aega töö tõttu Tallinnaga seotud, kuid elab siiski Haljala vallas ja on kaasa löönud vallavolikogu töös.
Varem Sagadi mõisakompleksi tegemisi eest vedanud Krista Keedus on juba mõnda aega töö tõttu Tallinnaga seotud, kuid elab siiski Haljala vallas ja on kaasa löönud vallavolikogu töös. Foto: Arvet Mägi

Haljala vallavolikogu novembrikuisel istungil osales ja hääletas eelnõude vastu võtmise poolt reformierakondlane Krista Keedus, kel hääletusõigust tegelikult ei olnud, sest ta oli ennast vahepeal Haljala valla elanike registrist välja kirjutanud.

Krista Keedus ütles, et teadlikult ei olnud ta ennast Tallinna elanikuks registreerinud ja viimatisel Haljala vallavolikogu istungil istus ta laua taga ja hääletas heas usus. “Mul polnud aimu ka, et mul selleks seaduslikku õigust ei ole,” märkis Keedus, kes sai asjast teadlikuks kolm päeva tagasi vallasekretäri kaudu.

Mil moel sai Keedusest Tallinna elanik, ei osanud ta eile seletada. Esialgu pakkus ta, et segadus tekkis seetõttu, et septembrikuus kirjutas ta oma tütre Tallinna linna elanikuks. Õige pea aga selgus, et see ei saanud põhjuseks olla. Seejärel taipas Keedus, et oktoobris oli ta lubanud ühel tuttaval, kes aeg-ajalt viibib Keedusele kuuluvas korteris ja soovis ennast Tallinna elanike registrisse kanda, märkida elukohaks just Keedusele kuuluva korteri.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles