Otepää maailmakarikal juhatab vägesid Tapa arendusspetsialist

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tamsalu - Neeruti maratoni peakorraldaja Vahur Leemets kinnitas valitsuse positiivse otsuse järel, et Estoloppeti sarja kuuluv suusavõistlus toimub Lääne-Virumaal igal juhul.
Tamsalu - Neeruti maratoni peakorraldaja Vahur Leemets kinnitas valitsuse positiivse otsuse järel, et Estoloppeti sarja kuuluv suusavõistlus toimub Lääne-Virumaal igal juhul. Foto: Meelis Meilbaum

Vahur Leemets peab olema suurte munadega mees, nagu öeldakse. Kui näiteks šveitslanna Laurien van der Graaff mulluse suusa-MM-i sprindivõistluse järel jalgu trampis ja oma diskvalifitseerimisotsuse edasi kaebas, pidi just Leemets olema üks neist, kes otsustas: sorry, Laurien, oled küll kõva suusataja, aga sel korral rikkusid võistlusreegeid.

Alanud suusahooajal toimub Otepääl kaks maailmakarikavõistluste etappi: 5. ja 6. jaanuaril kahevõistluses ning 19. ja 20. sama kuu päeval tavasuusatamises. Tapa vallas arendusspetsialistina töötav Vahur Leemets on neist esimesel ajamõõtjate pealik, teisel aga kogu võistluse juht ehk chief of competition.

Leemets, kellel on 2008. aastast rahvusvahelise suusaliidu kohtunikulitsents, vastutab Otepääl pea kõige eest, mis otseselt võistlustesse puutub. “Minu rida on rada, sekretariaat, abiteenistused, turva,” tutvustas ta. “Põhimõtteliselt kõik asjad, mis natukenegi võistlusesse puutuvad. Kõige olulisemad märksõnad on siiski rada ja ilm. Viimast ma mõjutada ei saa, küll aga mõjutab ilm rajaolusid ning minu asi on kiiresti reageerida ning otsustada.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles