Rakvere ametikooli õpilaskodu otsib konkursiga kunstiteost

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere ametikool ja õpilaskodu.
Rakvere ametikool ja õpilaskodu. Foto: Riigi Kinnisvara AS

Algas konkurss, et leida sobivaim ideelahendus tuleval aastal valmiva Rakvere ametikooli õpilaskodu õuealale paigaldatavale kunstiteosele.

Kunstikonkursiga otsitakse avalikku ruumi rikastavat taiest. Teos peaks lähtuma Rakvere ametikooli õpilaskodu arhitektuursest lahendusest, hoonestuse iseloomust ning keskkonnast. Otsitav kunstiteos võiks olla skulptuur või installatsioon. Kavandatav taies peaks olema ajas vastupidavast väärikast materjalist või materjalidest, eelistatult metallist või kivist. Materjalide kasutamisel tuleb lähtuda ilmastiku- ja vandalismikindlusest ning sobivusest kinnistule rajatava hoone välimuse, rütmi ja keskkonnaga, kus hoone arhitektuuri iseloomustavad märksõnad on funktsionaalsus, lihtsus ja soliidsus.

Konkursi korraldab Riigi Kinnisvara AS koostöös haridus- ja teadusministeeriumiga, žüriisse kuuluvad Rakvere ametikooli uue õpilaskodu arhitekt Anto Savi arhitektuuribüroost Boa, Eesti Kunstnike Liidu esindajad Erki Kasemets ja Mari-Liis Tammi, Eesti Kunstiteadlaste ja Kuraatorite Ühingu esindajad Linda Lainvoo ja Maarin Ektermann, Rakvere ametikooli direktor Kuno Rooba ning hääletusõiguseta tehniline ekspert Aleksei Romanjuk Riigi Kinnisvarast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles