Kaunitaride tipphetked: ilusalongidesse palgatakse detsembrikuuks abiväge

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iluteenindajatel on pidude tipp­ajal käed tööd täis. Kaunis muutub veelgi kaunimaks ka Eedeni Aias.
Iluteenindajatel on pidude tipp­ajal käed tööd täis. Kaunis muutub veelgi kaunimaks ka Eedeni Aias. Foto: Meelis Meilbaum

Aasta viimasel kuul, pidude tipphooajal, soovivad kaunitarid end veelgi kenamaks ja säravamaks muuta, mistõttu on ilutöötajatel käed tööd täis. Juba novembri keskel võis Rakvere ilusalongidest saada vastuseks, et vabad on vaid üksikud ajad.

Belle Stuudio omanikust juuksur Marge Kallaste sõnas, et olukord on tõesti pingeline. Töögraafiku põhjal võib öelda, et palju pidusid oli juba ka novembris. “Detsembris on mõned üksikud vabad ajad juuksurisse. Maniküürija juurde saab,” ütles Kallaste.

Ilusalongi Eedeni Aed juhataja Ave-Ly Valdmann rääkis, et kui mõni daam veel talveunest ärkab ja aega soovib, siis üritatakse vastu tulla. “Oleme palganud lisatööjõudu,” lausus Valdmann. Tema sõnutsi võib klientide põhjal öelda, et jõulupidude tippaeg on Lääne-Virumaal 14. ja 15. detsembril ning nädal hiljem: 21. ja 22. detsembril. “Palju soovitakse õhtumeiki ka 29. ja 31. detsembril,” lisas Eedeni Aia juhataja.

Marge Kallaste märkis, et aasta viimasel päeval on neid, kes soovivad soengut.

Moest rääkides ütles Ave-Ly Valdmann, et naised lasevad endale teha ikka kogu ilu: jumestuse, soengu, maniküüri. “Jõulupidu on ikka see õhtu, kui lastakse teha õhtumeik – palju glämmi ja sära. Armastatakse ka tumedat suitsusilma ja tumepunaseid huuli. Soengud on uhked, palju soovitakse lokki,” kõneles Valdmann.

Marge Kallaste sõnutsi on muu hulgas ka väga palju stiilipidusid, kuhu tuleb koostööna teha ajastutruu soeng ja meik.

Detsembris kulutatakse ilule korralikult ja nii juhtubki, et jaanuaris ja veebruaris on ilusalongides suhteliselt vaikne.

Marge Kallaste ütles, et siis on iluteenindajate jõulupeo aeg, aga kuna salongil on palju püsikliente, käib inimesi ka sel ajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles