Liiklusõnnetuste arv on mullusega võrreldes kasvanud

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõmeru lähistel toimunud ränk liiklusõnnetus viis naiselt venna.
Sõmeru lähistel toimunud ränk liiklusõnnetus viis naiselt venna. Foto: Kasper Mäe

Selle aasta 11 kuuga toimus maakonnas 63 liiklusõnnetust, milles hukkus kuus inimest ja sai vigastada 76. Mullu samal ajal registreeris politsei 42 liiklusõnnetust, hukkus samuti kuus inimest, vigastada sai aga 57.

Liiklusõnnetuste kasvu on tõhusalt panustanud kahel rattal liikujad. Tänavu 11 kuuga sai vigastada üheksa jalgratturit ja üheksa mootorratturit, eelmisel aastal viis jalgratturit ja kaks tsiklil liikujat.

Politseinikud on tänavu maakonnas kõrvaldanud roolist 389 joobes juhti, kellest oli kriminaalses joobes 179, neist omakorda neli aga narkojoobes.

Tänu tähelepanelike kaasliiklejate tehtud vihjetele numbril 112 kõrvaldasid korrakaitsjaid Virumaal tänavatelt ja teedelt 164 alkoholijoobes ja 13 narkojoobes roolikeerajat. Samuti pidasid politseinikud kinni 284 sõidukijuhti, kel olid juhtimise ajal käsil kõrvaltegevused.

Rakvere politseijaoskonna patrullitalituse juht Reigo Loginov juhtis tähelepanu jalakäijate ohutusele, sest praegusel aastaajal on neil ennast nähtavaks teha eriti oluline. “Peaks olema põhimõte, et kodust ei lahkuta helkurita, helkuri olemasolu peaks kontrollima nii enda kui ka oma lähedaste riietusel,” sõnas Loginov.

“Ülekäigurajale lähenedes peab jalakäija kindlasti veenduma, et sõidukijuht jõuab pidurdada,” jätkas Loginov.

Ta lisas, et jalakäija peab nägema ja kuulma, mis liikluses toimub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles