Rainer Miltop Prantsusmaalt: "Saime korraliku laksu pisargaasi"

Marju Lina
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldajad Prantsusmaal Pariisis triumfikaare juures.
Meeleavaldajad Prantsusmaal Pariisis triumfikaare juures. Foto: Eric Dessons/jdd/sipa

Rakvere linnavalitsuse liige Rainer Miltop, kes kaaslastega Prantsusmaal Lyonis viibib, sattus otse kollaste vestide mässu keskele.

Üle Prantsusmaa ja mujalgi riikides levib agaralt kollaste vestide liikumine ning see on eskaleerunud mitmel pool mässuks. Rainer Miltop, kes parasjagu Lyonis viibib, et näha kuulsat valgusfestivali, rääkis, et sattus kaaslastega otse möllu keskele.

"Umbes 15-16 ajal hakkas täis paraad pihta. Linn on tohutult täis turiste, kes on festivalile tulnud, arvatavalt neli miljonit inimest. Meie sattusime linna keskväljakule just siis, kui esimene kärgatus käis."

Miltop kirjeldas, kuidas igast kandist tormas otsekohe kohale sadu politseinikuid, kaks-kolm tundi tiirles sündmuspaiga kohal helikopter, kust ilmselt juhiseid anti.

"Rahvast hakati pisargaasiga laiali ajama, saime ka meie korraliku laksu. Nii et ikka kurk kinni, hingamine kinni, pisarad väljas," jutustas Miltop, kelle sõnul päästsid neid ainult kiired jalad.

"Hüppasime sisse mingisse poodi, järgmisel sekundil lasti turvakardinad alla, enam ei saanud keegi sisse ega välja," rääkis ta. Poes pakuti Miltopi sõnul kõigile viisakalt kohvi ja vett. "Tundub, et seal ollakse seesuguste asjadega kohanenud, töötajad olid rahulikud," nentis Miltop, kes küll telefonikõne ajal oli oma kaaslastega hotellis, kuid asutas jälle keskväljaku poole minema, et näha, kas kinnipandud kesklinnast hoolimata valgusfestival siiski algab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles