Nädala lõpp toob kohati kuni 10 miinuskraadi

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilm võtab jällegi talvisema pöörde.
Ilm võtab jällegi talvisema pöörde. Foto: Arvo Meeks

Ilmateenistuse prognoosi järgi läheb ilm nädala lõpus taas talviseks ning kohati on oodata kuni 10 miinuskraadi. 

Kolmapäeva öösel on pilves ilm. Mitmel pool sajab lund, lörtsi, rannikul ka vihma. Hommikuks saju võimalus väheneb. Paiguti on udu ja jäidet. Puhub kirdetuul 3–9, saartel ja rannikul puhanguti kuni 14 m/s. Õhutemperatuur on vahemikus –1 kuni +3 kraadi. Päeval on pilves ilm. Kohati sajab kerget lund või lörtsi. Paiguti on udu ja jäidet. Puhub kirdetuul 3–9, saartel ja rannikul puhanguti 14 m/s. Õhutemperatuur on vahemikus –1 kuni +3 kraadi. 

Neljapäeva öösel on pilves, üksikute selgimistega ilm. Kohati sajab vähest lund. Puhub kirde- ja idatuul 4–10, saartel ja rannikul puhanguti kuni 15 m/s. Õhutemperatuur on vahemikus –4 kuni +1 kraadi. Päeval on pilves, üksikute selgimistega ilm. Kohati sajab vähest lund. Puhub kirde- ja idatuul 4–10, saartel ja rannikul puhanguti kuni 15 m/s. Õhutemperatuur on öösel ja päeval vahemikus –4 kuni +1 kraadi. 

Reede öösel on pilves, üksikute selgimistega ilm. Kohati võib sadada vähest lund. Puhub kirde- ja idatuul 3–9, öö hakul rannikul puhanguti kuni 14 m/s. Külma tuleb 2–7 kraadi. Päeval on pilves, üksikute selgimistega ilm. Kohati võib sadada vähest lund. Puhub idatuul 2–8 m/s. Külma on 2–7 kraadi. 

Laupäev jätkub kõrgrõhkkonna servas suurema sajuta. Idakaare tuul on võrdlemisi nõrk. Öösel on külma 4–9, päeval 1–5 kraadi. 

Pühapäeval taandub kõrgrõhkkond Venemaale, aga selle läänetiivas on Eestis ilm peamiselt sajuta. Läänemerele laieneb aga madalrõhkkonna serv ja selle survel tõuseb kagutuul tugevaks. Öösel on külma 5–10, vaid saartel ja läänerannikul 1–4 kraadi, päeval jääb saartel õhutemperatuur vahemikku 0 kuni –2 kraadi, mandril on külma 2–5 kraadi. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles