Tapa vene põhikool pälvis SA-lt Innove keelekümblus­auhinna

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tapa vene põhikool pälvis SA Innove keelekümblusauhinna.
Tapa vene põhikool pälvis SA Innove keelekümblusauhinna. Foto: www.tapa.ee

Tapa vene põhikool pälvis eestvedamise ja juhtimise valdkonnas aasta keelekümblusasutuse tiitli. Auhinda annab välja SA Innove.

Tapa vene põhikooli direktor Naima Sild ütles, et esimene hilise keelekümbluse klass alustas nende koolis 2003. aastal – toona oli Tapa venekeelne kool veel gümnaasium. Varase keelekümbluse klassidest lõpetas esimene lend tänavu kevadel.

“Varane keelekümblus tähendab meie koolis seda, et lapsed hakkavad juba esimeses klassis õppima kõiki aineid eesti keeles,” tutvustas Naima Sild.

“Teise klassi teisel poolaastal lisandub õppeainena vene keel emakeelena, kogu ülejäänud õpe toimub jätkuvalt eesti keeles. See oli lastevanemate soov – õpetada keelekümblusklassis just sellises vormis.”

Peale keelekümblusklasside tegutsevad Tapa vene põhikoolis klassid, kus pool õppetööst käib vene ja teine pool eesti keeles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles