Ministri visiit tõi maakonda kopsaka rahaeraldise

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Regionaalhalduse minister Janek Mäggi teab omast käest, kui oluline on jalgratturitele turvaline liiklemine. Valitsuse viimatised rahaeraldised Lääne-Virumaale sündisid siiski kohalikke vajadusi silmas pidades.
Regionaalhalduse minister Janek Mäggi teab omast käest, kui oluline on jalgratturitele turvaline liiklemine. Valitsuse viimatised rahaeraldised Lääne-Virumaale sündisid siiski kohalikke vajadusi silmas pidades. Foto: Margus Ansu

Vabariigi valitsus eraldas Lääne-Viru maakonna kahele omavalitsusele kokku pool miljonit eurot, mille toel ehitatakse tuleval aastal Simunasse kergliiklus- ja Võsule kõnnitee.

Uudisega tuli lagedale eelmisel neljapäeval Simunas korraldatud kohalike elanike ja vallaesindajate avalikul kokkusaamisel osalenud keskerakondlasest riigikogu liige Siret Kotka-Repinski.

Ta lausus, et rahaeraldise näol on tegemist tänavuse riigieelarve korrigeerimise käigus vastu võetud otsusega. Selle järgi antakse Väike-Maarja vallale Simuna alevikku kergliiklustee rajamiseks 400 000 ja Haljala vallale Võsu alevikku kõnnitee tegemiseks 100 000 eurot.

Mõlema omavalitsuse jaoks kahtlemata oodatud sõnumi tagamaad peituvad osaliselt septembrikuu alguses, mil maakonda väisas regionaalhalduse minister Janek Mäggi. Samuti keskerakonda kuuluv minister uuris toonase visiidi käigus Lääne-Viru valdade murekohti. Väike-Maarjas toodi välja just Simuna kergliiklustee valmis ehitamist puudutav küsimus.

Väike-Maarja vallavanem Indrek Kesküla möönis, et Simuna piirkonna rahvas on juba kümmekond aastat unistanud aleviku liiklusohutuse parandamisest ja selle tarbeks kergliiklustee ehitamisest. "See oli hea, et regionaalhaldusminister külas käis ja sai probleemist teada," lausus ta. "Saame küll enamiku teede ehitamist puudutavate asjadega ise hakkama, kuigi kohalike omavalitsuste teid puudutavad küsimused on valusad, aga seda teemat sai talle küll kurdetud."

Indrek Kesküla sõnul on valitsuse püüdlused lahendada maapiirkondades mitmesuguseid valukohti tervitatavad ja ta lausus, et omavalitsus lisab Simuna kergliiklustee valmis ehitamiseks omaosaluse. "Kui ehitushanke läbi viime, siis tuleb sinna vähemalt 100 000 eurot – kui mitte rohkem – juurde panna," ütles ta.

Uus kergliiklustee, mille projekt on vallal valmis juba varasemast ajast, tuleb asulasse kahe elamutsooni ja koolimaja vahele ning selle pikkus on ligikaudu 2,1 kilomeetrit. Vallajuhi ütlusel plaanitakse avalik riigihange ehituseks välja kuulutada uue aasta alguses. Töödega loodetakse alustada kevadel soodsate ilmade saabudes ja valmima peaks kergliiklustee olema hiljemalt uue kooliaasta alguseks.

Sarnaselt Väike-Maarja vallaga tundis head meelt omavalitsusele tehtud rahasüstist Haljala vallavanem Leo Aadel. Tema sõnul parandab omavalitsus tänu sellele liiklusohutust Võsu alevikus Kingu ja Simona silla vahelisel lõigul, kuhu rajatakse jalakäijatele natuke üle ühe kilomeetri pikkune korraliku valgustusega kõnnitee.

"Esialgu teeme ära kõik ettevalmistavad tööd ja tellime projekti. Kevadel tahaks jõuda hankesse ja sügiseks valmis ehitada," rääkis Aadel. "Igal juhul suureneb tänu sellele liiklejate turvalisus."

Mõlemad vastsed rahaeraldised tulevad vallavalitsustele majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi kaudu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles