Kotli majja HEV-õpilased?

Andres Jaadla
, Rakvere linnavolikogu liige
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Jaadla.
Andres Jaadla. Foto: Meelis Meilbaum

Linnavolikogule jõuluistungil arutamiseks esitatud linnavalitsuse seletuskirjast selgub, et linnavalitsus plaanib muuta Rakvere gümnaasiumi ajaloolise hoone pärast riigigümnaasiumi hoone valmimist vähemalt osaliselt hariduslike erivajadustega õpilaste (HEV-õpilaste) majaks. See väga tugeva mõjuga hariduspoliitiline otsus on aga minu hinnangul laiemalt läbi arutamata.

Seletuskirjas märgitakse, et kuna 2022. aasta septembrist alustab linnas tööd riigigümnaasium, ei ole Rakvere gümnaasiumis ega reaalgümnaasiumis enam sellest ajast keskkooliklasse, seetõttu jääb üheks põhikoolihooneks Vabaduse 1 kinnistul olev koolimaja. Niinimetatud Kotli majas on remontimata ruumid, mille nüüdisajastamine annab võimaluse ehitada väiksemad klassiruumid ja luua HEV-õpilastele sobivad tingimused. Seletuskirja kohaselt on tegemist Alar Kotli projekteeritud korterite plokiga, mis oli omal ajal mõeldud pedagoogide majutamiseks. See ruumistruktuur võimaldab rajada kahele korrusele väikeklasse ning soklikorrusele vaba aja veetmise või huvitegevuse ruume. Kolmel korrusel on kokku ligikaudu 400 ruutmeetrit netopinda, kuhu oleks võimalik luua seitse väikeklassi ja/või tugispetsialistide ruumi. Samuti on seletuskirjas plaan korrastada Kotli hoone põhimahu soklikorrusel 85 ruutmeetrit pinda (moodustub kolm väikeklassi). Praegu on seal kehalise kasvatuse õpetajate ruum ning koristajate ruum.

“Iseenesest on ju tervitatav linnavalitsuse plaan korrastada praegu üsna kehvas seisus olev hoone osa, kuid jätkuvalt jäetakse arvestamata Rakvere gümnaasiumi hoone hariduslik, ajalooline ja kultuuriline taust, selle väärtus läbi inimpõlvede ning selle kestmine ka tulevikus.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles