Märkides kohtuvad nööbid, pärlid ja emotsioonid

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerli Kermi rinnaehetes-jõulukaartides lähevad pärlid-nööbid uuele eluringile.
Gerli Kermi rinnaehetes-jõulukaartides lähevad pärlid-nööbid uuele eluringile. Foto: Vladislav Musakko

Gerli Kerm on loonud omanäolise käsitsi õmmeldud rinnaehete maailma. Vormistatud on ta ehted nõnda, et esmapilgul paistavad need hoopis jõulukaartidena. Sõbralikult pehmete ehete seas leidub lillekesi ja loomakesi, lumehelbekesi ja piparkooke. On need märgid või prossid?

“Ma eelistaksin neid kutsuda pigem märkideks, see muudab nad eatuks ja sootuks, prossidele tundub väga limiteeritud publik,” rääkis Gerli Kerm. “Üks minu töö suurimaid fänne on armas üheksaaastane poiss, aga samas on ka märke, mida saab kanda maitsekas naine kübaral või mantlil.”

Paides sündinud ja nüüdseks Iirimaal peaaegu 13 aastat elanud Gerli Kerm rääkis, et on kahe lapse ema ning just sellest on alguse saanud tema meisterdamine. “Ma ei leidnud piisavalt omamoodi ja hea kvaliteediga peavõrusid ja juukselõkse oma tüdrukule, tegin siis ise. Sealt edasi tulid juba rinnamärgid. Poja sünniga seoses tegin esimese tudumõmmiku ja nüüdseks olen jõudnud unenäopüüdjateni. Mis järgmiseks? Kes teab ...” kõneles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles