Rakveres hakkab lapsi aitama üksainus psühholoog

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapse mure korral on psühholoogid tihtipeale kaasanud ka teisi.
Lapse mure korral on psühholoogid tihtipeale kaasanud ka teisi. Foto: Shutterstock

Uuest aastast on Rakvere tõehetke ees, kui linna kolmes koolis ja lasteaias hakkab psühholoogilist abi andma kolme asemel üks psühholoog. Linnajuhid püüavad leida lahendust.

Maailmas, kus on aina rohkem katkisi lapsi ja nende vanemaid, kelle hirm ning stress kasvavad pidevaks ärevuseks, on Rakveres asjalood nii, et kõigi siinsete haridusasutuste peale annab uuest aastast hädade vastu avitust üks psühholoog, kes töötab ka vaid 0,75 kohaga. Rakvere koolides õpib 2600 last, lasteaiamudilasi on 700, linna psühholoogide juurde suunavad lapse tugispetsialistid, samuti saab nende poole pöörduda järeltulijale abi saamiseks lapsevanem.

Rakvere abilinnapea Triin Varek ütles, et praegu täidavad linnas kolm inimest kahte ametikohta. “Jaanuarist lahkuvad Heivi Mäekivi ja Külliki Rannu, ametis jätkab Maarika Kongi. Lisaks ostame sisse kognitiiv-käitumusliku teraapia teenust noortele, ja kui lapsevanem on leidnud vajaliku teenuse väljaspool Rakveret ja vajab abi selle eest tasumisel, siis linn toetab,” rääkis Varek.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles