Andmete hooletusse jätmine võib kaasa tuua toetustest ilma jäämise

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Et enda andmed rahvastikuregistris korda saada, võib pöörduda linna- või vallavalitsusse, kuid andmeid on võimalik ka ise internetis muuta.
Et enda andmed rahvastikuregistris korda saada, võib pöörduda linna- või vallavalitsusse, kuid andmeid on võimalik ka ise internetis muuta. Foto: Meelis Meilbaum

Detsembri alguse seisuga oli Lääne-Virumaal 789 inimest, kelle elukoht on rahvastikuregistris omavalitsuse täpsusega. Kui inimesed oma andmeid registris korda ei tee, kaotavad nad uuest aastast hulga õigusi.

Enne kuu lõppu tuleb oma täpne elukoht registreerida kõigil neil inimestel, kellel see on rahvastikuregistrisse jäänud kohaliku omavalitsuse täpsusega. Vastasel juhul jäävad uuest aastast nende inimeste elukohaandmed rahvastikuregistris tühjaks ja nad võivad ilma jääda elukohaga seotud avalikest teenustest.

Tapa vallasekretär Piret Treial ütles, et ennekõike võivad inimesed jääda ilma sotsiaaltoetustest, aga ka muudest elukohaga seotud teenustest. “Nad kaovad lihtsalt valla registrist ja meie jaoks ei ole neid seejärel olemas,” kõneles Treial.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles