Hinnalisest lukskuusest hirmkalli kunstpuuni

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puude valik Rakveres Maxima juures.
Puude valik Rakveres Maxima juures. Foto: Vladislav Musakko

Tähelepanelik kuulutuste jälgija on kindlasti märganud, et Rakveres Kunderi tänavas kaubeldakse luksklassi nulgude ja hõbekuuskedega. Kõlab uhkelt ja meelitab asja uurima.

Kunderi tänaval kuuskedega kauplev Ando Küttis selgitas, et kõik puud pärinevad istandustest ja need määratlevadki oma puud kas ekstra- või luksklassi kuuluvaks. Ja see nimetus ei ole lihtsalt reklaamitrikk, vaid nende puude kasvatamisega on nähtud tõeliselt vaeva. “Et võra oleks ühtlane,” nimetas Küttis jõulupuu ühte tähtsamat omadust.

Kuni kahemeetrise tavalise kuuse saab Kunderi tänavalt 25 euro eest. Kuni kahe ja poole meetrine luksuslik hõbekuusk aga maksab juba 35 eurot. Kõige hinnalisemad on nulud. Küttis selgitas, et nulg on kuusest vastupidavam ja säilib kaua ehk ei lase okkaid maha. Seda omadust on aga vaja, sest jõulude ajal tuppa toodud puud peavad ju vastu pidama ka jaanuari esimese nädala.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles