Lapsed laulsid Gustav Ernesaksa mälestuseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapsed laulutaadi tamme juures.
Lapsed laulutaadi tamme juures. Foto: Ilme Post

Eesti laulutaadi Gustav Ernesaksa 110. sünniaastapäeva eel kõlas RAM-i nimipuu juures Pajusti tammikus tema laul “Rongisõit”. 2014. aasta kevadel otsustas Vilde-nimelise kirjanduspreemia žürii, et Pajusti tammikust saagu kirjarahva tammik – iga Vilde preemia laureaat saab sinna nimipuu.

Arvestades RAM-i ja Gustav Ernesaksa pikki sõbrasuhteid vildelastega, sai laulurahvaski oma puu: jämeda tüve ja rohkete harudega. Puu kannab märgist 42 ning asub Pajusti klubi ja lasteaia vahel.

RAM on siin palju laulnud. On kõnnitud ühises rongkäigus Pajusti laululavale. Uhke vankriga on sõidutatud Ernesaksa peret. Oodatud olid RAM-i jõuluõhtud Rägavere mõisas.

Teisipäeval laulsid tamme all lasteaia lustikummutid, et “rong see sõitis …”. Õhtul lubasid mudilased telekast vaadata, milline see laulutaat välja näeb: nii olulise sünniaastapäeva puhul teda ikka näidatakse.

Paarisajaaastaste tammede võrades häälitsesid täna vilkad puukoristajad ja rasvatihased. “Su linnud und mull’ laulavad. Mu isamaa, mu isamaa.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles