Kas tunduvad kuidagi tuttavad?

Katrin Uuspõld
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norma kuivainepurgid. Mida vanem, seda ägedam purk. Vanad purgid sobivad isegi väga moodsasse koju, kui seal on näiteks puhtad valged pinnad ja kasutatud vanu esemeid, mis annavad värvilaike. Halvemas seisus karpide külgesid saab ka üle värvida. Kasutamata “uued” vanad purgid on ka väärtuslikud. Neid on paljude jaoks esteetilisem kasutada. Vaatama peaks ikka, kas purgi kujundus sobib visuaalselt interjööriga. Samas, minimalistliku mööbli ja interjööri värvilahenduse juures sobib tavaliselt kasutada igasugu stiilide kombinatsioone.
Norma kuivainepurgid. Mida vanem, seda ägedam purk. Vanad purgid sobivad isegi väga moodsasse koju, kui seal on näiteks puhtad valged pinnad ja kasutatud vanu esemeid, mis annavad värvilaike. Halvemas seisus karpide külgesid saab ka üle värvida. Kasutamata “uued” vanad purgid on ka väärtuslikud. Neid on paljude jaoks esteetilisem kasutada. Vaatama peaks ikka, kas purgi kujundus sobib visuaalselt interjööriga. Samas, minimalistliku mööbli ja interjööri värvilahenduse juures sobib tavaliselt kasutada igasugu stiilide kombinatsioone. Foto: Meelis Meilbaum

Virumaa Muuseumide peavarahoidja Pilvi Põldma ja koguhoidja Signe Lintrop näitavad lahkesti, millised Rakvere kandis toodetud esemed on nende kogudesse jõudnud – et kui majapidamises peaks minema suuremaks tühjendamiseks-korrastamiseks, siis teaks, et asi on tehtud siin kandis. Vabakutseline disainer ja sisekujundaja Krõõt Nõmmela-Mehide jagab oma vaadet sellest, kuidas niisuguseid esemeid võiks tänapäeva kodus kasutada.

esti kunstiakadeemias tekstiilidisaini ja Lapi ülikoolis moodi õppinud ning kunstiakadeemias tekstiilidisaini ja taaskasutuse loenguid pidanud Krõõt Nõmmela-Mehide tõdeb, et vanale asjale uue kasutuse andmine seda pisut ümber tehes on alati mõtlemiskoht. Ta eelistab sisekujunduses just aja- või oma looga ruume uutele ning peab väga lugu sellest, kui tellijad soovivad kasutada perekonnale kuulunud ammuseid esemeid, ehitusmaterjali, mööblit. “Selle põhjal saab kodule huvitava näo ja kliendi rõõmuks võib nii ka raha kokku hoida,” ütleb ta.

"Kindlasti soovitan inimestel oma fotodele kirjutada, kes, millal ja kus on üles pildistatud, sest aastate pärast seda ei mäletata enam ning lapsed ja lapselapsed ei oska neile võõraid fotosid vaadates aimatagi, millega või kellega tegu."
Pilvi Põldma, Virumaa Muuseumide peavarahoidja

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles