Mõisaprouaga Rakvere jõuluturul

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühapäeva õhtupoolikul torkas Rakvere Keskväljakul silma hobune, seejärel tema taga olev kaless. Asja lähemalt uurides selgus, et kutsaripukis istus Kulina mõisaproua Evelin Poolamets ise, kes lahkesti sõitma kutsus.

Paaril korral sai matsi kombel igasuguseid vastuväiteid otsida ja pomiseda. Ühel hetkel siiski avastasin end kutsari kõrvalt, kes sooja teki tagasihoidlikule reisijale põlvedele laotas, ja sõit võis alata.

Poolametsa sõnul on Rakvere Keskväljak ja jõuluturg maailmas siiski tuntust kogunud. Hiljuti käis sõitu tegemas mees Londoni lähedalt Wimbledonist, temale olevat Rakveret suisa soovitatud. Ka on saanud kalessisõitu nautida Filipiinidelt pärit külalised. Hobused on seal maal tavalised, kuid siinne sõit olevat külalistele väga meeldinud.

Poolamets ei osanud täpselt nimetada, mitu inimest on jõuluturul kalessisõitu teinud. Neid olevat 400 ligi. Küsimusele, kas mõni laps kardab ka ja puhkeb nutma, vastas Poolamets, et kahel korral on laps nutma puhkenud kalessist maha tulles. "Tahab tagasi, veel sõita," nimetas Poolamets pisarate põhjuse.

Mõistagi tahetakse peamist sõidutajat tänada ja pai teha. Kui uhkel Tori täkul Hurmuril oleksid nina peal olevad karvad pisut kehvemast materjalist, siis Poolametsa sõnul oleksid need lugematute paide tõttu ammu täiesti kulunud.

Lähemalt saab Rakvere jõuluturust lugeda teisipäevasest Virumaa Teatajast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles