Rakvere kirikus korraldati esimest korda jõululugude ühislaulmine

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakveres korraldati esimest korda kirikus jõululaulude ühislaulmine.
Rakveres korraldati esimest korda kirikus jõululaulude ühislaulmine. Foto: Meelis Meilbaum

Pühapäeva õhtul korraldati Rakveres Pikal tänaval EELK Kolmainu kirikus jõululaulude ühislaulmine, kuhu peale koguduse liikmete olid oodatud teisedki huvilised.

Soomest pärit misjonär Liisa Rossi selgitas, et jõuluaegsed ühislaulmised said Soomes alguse 1973. aastal. Tuntud jõululaule, näiteks “Tiliseb, tiliseb aisakell”, kirikus ei lauldud, vaid kõik lood pärinesid lauluraamatust. Aga sealgi on Rossi sõnul mitmed üle maailma tuntud jõululaulud. Ta tõi näiteks “Kõik usklikud, tulge”.

Rossi sõnul osales ühislaulmisel umbes 80 inimest, enamik väljastpoolt kogudust. Lahkudes tagasisidet küll ei antud. “Paistab, et siin on kombeks kiiresti lahkuda,” ütles Rossi ja lisas, et inimeste näod olid pärast ühislaulmist rõõmsad ja rahulolevad.

Ühislaulmisi on Eesti kirikutes varemgi korraldatud, kuid Rakveres toimus see esimest korda. “Nüüd läks nii hästi, tahaks järgnevatel aastatel ka korraldada,” sõnas Rossi.

Ühislaulmisel osales ka pensionäripõlve pidav tuntud ärimees Arvo Antropov. Mees ütles, et on Soomes elanud, kuid ühislaulmisel pole seal käinud. “Ju ma siis olen jõulude ajal Eestis olnud,” lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles