Rakvere vallavolikogu kaalub Vaeküla kooli ülevõtmise asjaolusid

Katrin Uuspõld
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere vallavolikogu kaalub, kas osta välja Vaeküla kooli kasutatavad ruumid või võtta need üürile.
Rakvere vallavolikogu kaalub, kas osta välja Vaeküla kooli kasutatavad ruumid või võtta need üürile. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Rakvere vallavolikogu vaagis Vaeküla kooli pidamise ülevõtmist, kuid võttis veel aega kaalumiseks ning lükkas otsustamise jaanuari.

Rakvere vallavanem Maido Nõlvak ütles, et valla töögrupp on haridus- ja teadusministeeriumiga pidanud läbirääkimisi ning põhimõtteliselt ollakse valmis üle võtma Vaeküla kooli, kus praegu õpib 57 õpilast lihtsustatud õppekaval.

Küll ei ole veel otsustatud, kas kooliruumid Näpil ära osta või hoopis omanikult üürida. “Meie visioon on koolile lisada teenuseid, mida maakonna erivajadusega lapsed ja nende vanemad vajavad,” lisas Nõlvak.

Volikogu istungil selgitusi jaganud haridus- ja teadusministeeriumi esindaja Jürgen Rakaselg soovitas vallal vaadata laiemat pilti ning tõdes, et väikse kooli pidamine on väga kallis.

Vaeküla kooli võrdles Rakaselg vana puuga, mille toitepinnas on muutunud kehvaks, kuid mida annab ümber istutades päästa.

Praegu on olemas Vaeküla kooli personal ja õppevahendid ning ministeerium on valmis eraldama omavalitsusele kooli kolme õppeaasta ja ülevõtmisel pooleli oleva õppeaasta ülalpidamiskulud. Ministeeriumi eraldatav summa on ligikaudu 1,5 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles