Magasimaa perenaine õpetab tegema maitseküllast alkoholivaba glögi

Katrin Uuspõld
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Glögi.
Glögi. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Lahemaal keset metsa elavad oma perega Andres Kaljusalu ja Katrin Potter, kelle kodu kannab nime Magasimaa. Selle nimega on ka nende talus valmistatavad tooted.

Magasimaa on nime saanud magasiaitadest, mis siin omal ajal asusid ja kus mõis hoidis viljavarusid. Rikkusi on seal aga endiselt rohkesti. Tänavu valis Põhja-Eesti Toiduvõrgustik Katrin Potteri valmistatud mürobalaani joogi meega parimaks mittealkohoolseks joogiks.

Katrin Potter ütleb, et sõna “alõtša” tundus talle võõras, kuid palju suupärasemalt ja põnevamalt kõlab mürobalaan, mis on sama vilja teine nimetus. Mürobalaani mahlajook on valmistatud Magasimaa talus kasvanud viljade mahlast ja talu mesilaste toodetud meest. Seda kõlbab juua igal ajal, olgu suvisel piknikul, laste või täiskasvanute sünnipäevalauas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles